Skip to content

Állatbarát Általános Iskola – Villányi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Iskolánkban  már egy ideje tudatosan  foglalkozunk a környezet-és természetvédelem témájával, kiemelt figyelmet fordítva az állatvédelemre.

Az iskola egész éves programját áthatja a természetvédelem. Nem csak a természettudományos tanórákon, hanem az iskolán kívüli tevékenységekben, sőt a nyári táborok tematikájában  is nagy hangsúlyt kap a környezetvédelem és állatbarát szemléletmód. Madárbarát és  beporzóbarát iskolaudvarral büszkélkedhetünk, ahol a gyerekek nagy örömmel etetik a madarakat, készítik ki a fészekanyagot, ismerik a rovarhotelt, ültetik a méhlegelőt, vagy a nagy melegben beporzó rovarokat itatnak. Minden lehetőséget megragadunk  a tantermen kívüli tanulásra, így gyakran látogatjuk a pécsi állatkertet, erdei iskolát, közeli tanösvényeinket, de eljutunk állatmenhelyre, állattartó telepre, lovasudvarba is. Nemrégiben Ökoiskola és Beporzóbarát Iskola címet is kaptunk.

Az  Állatbarát Iskola cím is megerősített bennünket abban, hogy jó úton haladunk és a jövőben is tovább folytatjuk a természetvédelemmel való kiemelt foglalkozást. Továbbra is igyekszünk felfedezni a kínálkozó  pályázatokat, programokat. Célunk, hogy iskolánk a lehetőségek tárháza legyen, ahol minden gyerek megtalálja  a neki megfelelő tevékenységet, megvalósíthassa elképzeléseit.

Maczkó Vivien, intézményvezető

Megosztás

Facebook
Twitter
Email
Nyomtatás

Kapcsolódó tartalmak

Hasonló tartalmak