Skip to content

Állatbarát Óvoda – Bugyi Nagyközségi Napköziotthonos Óvoda

Nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy Állatbarát Óvoda lettünk. Örülünk, hogy mindennapi munkánk ezúton is elismerésre került. A továbbiakban is törekszünk megtartani ezt a megtisztelő címet.

Kiemelkedő óvodánkban a környezettudatosságra nevelés, melynek részeként nagy hangsúlyt kap az állatok világának megismerése, az állatok hasznosságának tudatosítása, az állatok gondozása és védelme.

Óvodánk állatvédelmi tevékenységei közül néhány:

kerítésünk tövében kutyaitatót helyezünk ki az arra sétáló kutyusoknak, madáretetők és – itatók elhelyezése az udvaron, közös gondoskodás a madarakról, udvarunk természetes környezetében mindig megfigyelhetők gyíkok, bogarak, rovarok, melyeket nagyítók és bogárlesők segítségével vizsgálhatnak a gyermekek, udvarunkon bogárhotel található, méhlegelőket alakítottunk ki, virágokat ültettünk.

Az állatvédelmi törekvések az állatfajok ismerete a különböző gondozási tevékenységek komplex módon jelenik meg a programunkban. A családok bevonása megszólítása az érzelmi intelligencia fejlesztése az empátia növelése a felelős állattartás alapjait erősíti meg a gyerekekben” A felelős állattartás kérdésével nem lehet elég korán elkezdeni foglalkozni, hogy a felnövő gyerekek szemléletmódja az előző generációkéhoz képest változzon az állatokkal kapcsolatban.

Vargáné Klics Mária, intézményvezető helyettes

Megosztás

Facebook
Twitter
Email
Nyomtatás

Kapcsolódó tartalmak

Hasonló tartalmak