Skip to content

Augusztus 16. – Hontalan állatok világnapja

Sokakat elszomorít a kóborló vagy menhelyen élő állatok látványa, mely sajnos globális jelenség. Augusztus 16-a róluk szól: ma van a hontalan állatok napja.

E világnapot a Nemzetközi Állatjogi Társaság kezdeményezte azzal a céllal, hogy évente egyszer hangsúlyozottan hívják fel a figyelmet a gazda nélküli, kóbor állatok helyzetére. Egy részük eleve az utcára született, másik részüket kidobták – közös bennük, hogy mindannyian az emberi felelőtlenség áldozatai.

Ahhoz, hogy minél kevesebb állatnak legyen ilyen sorsa, a legfontosabb eszköz az ivartalanítás. A menhelyek túlterheltsége általános, Magyarországon és külföldön is, és a tévhittel ellentétben nincs minden településen vagy nagyobb városban olyan intézmény, mely otthont biztosít a gazda nélküli állatoknak. Számuk csökkentésében az ivartalanítás mellett a felelős állattartás, illetve az örökbefogadás segíthet.

Csak akkor vállalj állatot, ha anyagilag is felkészült vagy rá, és hosszú távon is tudsz róla gondoskodni! Ha teheted, fogadj örökbe menhelyről! Kutyádat és macskádat ivartalaníttasd! Így te is tehetsz azért, hogy kevesebb árva állat legyen.

Megosztás

Facebook
Twitter
Email
Nyomtatás

Kapcsolódó tartalmak

Hasonló tartalmak