Skip to content

Állatbarát Általános Iskola – Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Kölcsey Ferenc Általános Iskolája

Mit jelent az intézmény számára az Állatbarát cím?

  • Először is eddig végzett állatvédelmi munkánk elismerését jelenti számunkra, ami nagyon motiváló.
  • Azt is jelenti, hogy nem vagyunk egyedül, hiszen rajtunk kívül sok általános iskola kapta meg ezt a címet. Az ő példájukon keresztül új dolgokat tanulhatunk, új ötleteket szerezhetünk, és esetleg együttműködéseket hozhatunk létre velük.
  • Jelenti a felelősséget, hogy a jövő tanévben még többet tegyünk az állatok védelméért. A pályázatban meghatározott kritériumok segítségével tudatosan tudjuk tervezni és fejleszteni az állatvédelemmel kapcsolatos munkánkat.
  • Végül jelenti azt is, hogy van kiktől segítséget és tanácsot kérnünk. Az „Állatvédelem gyerekeknek” (https://allatvedelemgyerekeknek.hu/) honlap, illetve a pályázat kiírói nagyon sok segítséget és támogatást nyújthatnak  jövő évi munkánk tervezése és megvalósítása során.

 Miben változott az intézmény hozzáállása az állatvédelemhez a pályázat segítségével?

Alaposan összegyűjtöttük és átgondoltuk eddigi állatvédelmi tevékenységünket. Új ötleteket szereztünk, amik közül néhányat meg is valósítottunk (pl.: sünház, rovarhotel). Úgy érzem, hogy tudatosabbak és elkötelezettebbek lettünk a pályázat megírása során.

 

Szeretnének-e még fejlődni állatvédelem területén?

A pandémia előtt többször tettek látogatást tanulóink a Befogad-lak Törökszentmiklósi Állatvédő Alapítványnál. Ha nem lesznek korlátozások, akkor a következő tanévben feltétlenül ellátogatunk hozzájuk.

Keressük a lehetőséget arra is, hogy ellátogathassunk állatorvosi rendelőkbe.

Keresni fogjuk a lehetőséget arra, hogy a témában elkötelezett pedagógusaink állatvédelemhez kapcsolódó továbbképzéseken vehessenek részt.

Pénzügyi lehetőségeink függvényében szeretnénk állatvédelemhez kapcsolódó játékokat készíteni és beszerezni, ezek segítségével pedig tanösvényt és játszósarkot kialakítani.

Kovács Judit, tanár, Ökoiskola munkaközösségvezető

Megosztás

Facebook
Twitter
Email
Nyomtatás

Kapcsolódó tartalmak

Hasonló tartalmak