Skip to content

Állatbarát Általános Iskola – Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Gárdonyi Géza Tagiskolája

Mit jelent az intézmény számára az Állatbarát cím?

Az Állatbarát cím elnyerése egy fontos megerősítés, hogy jól tesszük a dolgunkat, fontos az, amit és ahogy teszünk annak érdekében, hogy a gyerekek empatikusabb, szociálisan érzékenyebb felnőttekké váljanak. A példamutatás egy kiváló lehetőség arra, hogy mások is egy jó ügy mellé álljanak, mi pedig büszkék vagyunk arra, hogy példát mutathatunk. Nagyon jól esik tanulóink, korábbi tanítványaink és a szülők elismerő visszajelzése is!

Miben változott az intézmény hozzáállása az állatvédelemhez a pályázat segítségével?

Új lendületet ad a megkezdett munkához. Vezetőként 2020-ban kezdtem megvalósítani Mesterprogramomat, melynek témája „A felelős állattartás és az állatvédelem alapjainak megismertetése”. Ez egy 5 éves program, melynek pont a felénél tartunk. A pályázat egy tökéletes lehetőség volt arra, hogy összegezzük, mi mindent tettünk az elmúlt időszakban a vállalt feladatok közül. A sok pozitív visszajelzés pedig azt jelzi, hogy iskolánk széles körben tudta megmutatni a falak között zajló értékes munkát.

Szeretnének-e még fejlődni állatvédelem területén?

Iskolánk jelmondata: „Legyen harmóniában a test, az értelem és az érzelem”. Testnevelés tehetséggondozó intézmény vagyunk, így a mozgási lehetőségeket maximálisan tudjuk biztosítani. De hiszünk abban is, hogy a tudás bővítése mellett az érzelmi kompetenciák fejlesztése is fontos feladatunk. A gyerekkor a legfogékonyabb időszak erre. Célunk az állatokkal való gondos törődés tanítása, a védelmükkel kapcsolatos új lehetőségek feltárása és a megkezdett program folytatása.

Bódog-Csek Judit, tagintézmény-vezető

Megosztás

Facebook
Twitter
Email
Nyomtatás

Kapcsolódó tartalmak

Hasonló tartalmak