Skip to content

Állatbarát Óvoda – Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Egyesített Óvoda Csicsergő Tagóvodája

Mit jelent az intézmény számára az Állatbarát cím?

Az élménynyújtás, tapasztalatszerzés, tevékenykedés a legjobb módszer arra, hogy az óvodás gyermekek az állatokkal közeli kapcsolatba kerüljenek, ezáltal kialakuljon bennük a szeretet, gondoskodás, védelem érzése.

Zöld Óvoda és Madárbarát cím birtokosaiként kiemelten fontos számunkra a természetvédelem mellett az állatvédelem, a mindennapi felelősségteljes állattartás, állatgondozás megismertetése a gyermekekkel.

Óvodánkban megtartunk minden „zöld” jeles napot, melyek az állatokkal kapcsolatosak: pl. Állatok világnapja, Madarak és Fák napja, Medve nap, Méhek világnapja. Gondozzuk a gyerekekkel együtt a saját madarainkat (pintyek, kanárik). A Budapest Állat- és Növénykert állatai közül a családokkal szavazás alapján minden évben egy állatot fogadunk örökbe. Rovarhotelt létesítettünk óvodánk minden udvarrészre. Óvodásaink az óvodában érzékenyítő kutyás foglalkozáson vehetnek részt.

Miben változott az intézmény hozzáállása az állatvédelemhez a pályázat segítségével?

A pályázat hatására igyekszünk más pályázatokat, programlehetőségeket keresni, kutatni, találni, melyekkel a gyermekeket hozzásegítjük ahhoz, hogy a felelős állattartásra, gondozásra, mentésre nevelés megvalósulhasson. A gyerekek állatvédőkké váljanak.

Szeretnének még fejlődni az állatvédelem területén?

Igen, egyre több „állatos” programot, foglalkozást szeretnénk elhozni az óvodába a gyerekek számára Pl. Sünsimogató – bemutató; látogatás terrasztikai szaküzletbe;  a Budapesti Állat- és Növénykert látogatását évente tovább folytatjuk; a „Bogárháton”, „Madártanoda”, Kutyaterápiás foglalkozásokat rendszerességgel megszervezzük. Madárodúkat, etetőket, itatókat szeretnénk lecserélni, illetve számukat bővíteni- egy  igazi madárbarát kertet szeretnénk létrehozni.

A gyermekeken keresztül az állatgondozást és az állatvédelem fontosságát, szemléletét szeretnénk erősíteni a családokban.

Osváth Viktória, tagintézmény vezető

Megosztás

Facebook
Twitter
Email
Nyomtatás

Kapcsolódó tartalmak

Hasonló tartalmak