Skip to content

Állatbarát Óvoda – Bárczay Anna Városi Óvoda

Mit jelent az intézmény számára az Állatbarát cím?

Örülünk, hogy már nem csak Zöld Óvoda, hanem Állatbarát Óvoda címmel is büszkélkedhetünk immár második éve. Több szülő is tagja az „Állatvédelem gyerekeknek, szülőknek, pedagógusoknak” csoportnak. Már aznap lelkesen osztották saját oldalaikon a bejegyzést, ahol az óvodánk neve is szerepelt a nyertes pályázók között. Jó érzéssel tölt el bennünket, hogy óvodánk kollektívája mellett a téglási szülők is büszkék erre a címre.

Miben változott az intézmény hozzáállása az állatvédelemhez a pályázat segítségével?

A pályázat írása közben jöttünk rá, hogy valójában számos egyszerű dologgal hozzájárulhatunk az állatok védelméhez., ami részünkről talán jelentéktelennek tűnhet, de az állatok számára óriási segítség. Gondolunk itt egy itató kihelyezésére az óvodánk előtt vagy sünház készítésére intézményünk udvarán.

Szeretnénk-e fejlődni állatvédelem területén?

Mindenképpen szeretnénk fejlődni, mert hisszük, hogy az állatok szeretetére, védelmére nevelés fontos része mindennapjainknak. Kolleívánk bízik abban, hogy nem elsősorban törvényi szabályozással, szankciókkal, hanem a felnövekvő ifjúság tudatos nevelésével tehetünk eleget ennek.

Szabóné Győrffy Zita, óvodapedagógus, pályázat írója, Zöld óvoda team vezető

Megosztás

Facebook
Twitter
Email
Nyomtatás

Kapcsolódó tartalmak

Hasonló tartalmak