Skip to content

Állatbarát Óvoda – Dunaföldvár Eszterlánc Óvoda, Bölcsőde és Konyha József téri telephely

Mit jelent az intézmény számára az „Állatbarát cím”?

Az állatvilághoz való pozitív hozzáállásunkban kaptunk megerősítést a pályázat elnyerésekor.

Felelősségteljes büszkeséggel birtokoljuk az „Állatbarát címet” immár második alkalommal, településünkön és környékén elsőként.

Miben változott az intézmény hozzáállása az állatvédelemhez a pályázat segítségével?

Több területre irányította a figyelmünket – Állatvédelmi Kódex, Állatasszisztált terápia, Menhelyek jelenléte és miértje, Sünház, Kóborállatitató -. Az állatvilág, az állatokhoz kapcsolódó jeles napok komoly helyet kaptak eddig is éves tervezésünk során. A pályázat elkészítése színesebbé, részletesebbé tette tervezésünket, óvodai mindennapjainkat. Tudatosabban tervezünk a részletekre jobban figyelve, így a gyermekek még több élményt, ismeretet kapnak, felelőségteljesebb, érzékenyebb felnőtté válhatnak.

Szeretnének-e még fejlődni állatvédelem területén?

A fejlődés elengedhetetlen, nyitottak vagyunk. Reméljük továbbra is lehetőségünk lesz az állatvédelemmel kapcsolatos továbbképzéseken részt venni, melyek eddig is pozitív hatással voltak ránk, sok új ismeretet szereztünk. A meglévő tudásunkat folyamatosan bővítjük, kiegészítjük, beépítjük óvodai életünkbe, majd a gyakorlatban hasznosítjuk. A felelős állattartást és az állatokkal való helyes bánásmódot alkalmazzuk programok, kirándulások szervezésével.

Dubiczné Szőke Piroska, óvodapedagógus

Megosztás

Facebook
Twitter
Email
Nyomtatás

Kapcsolódó tartalmak

Hasonló tartalmak