Skip to content

A papagáj – Ismerd meg az állatokat!

Ezek a rendkívül intelligens állatok a madarak osztályának papagájalakúak rendjébe tartoznak. Biztos te is hallottál már papagájt „beszélni”. Valóban különleges tulajdonságuk, hogy a fejlett hangképző képességeiknek köszönhetően szinte bármilyen hangot utánozni tudnak, köztük az emberi beszédet is.

 

A legtöbb papagájfaj a trópusokon honos, de előfordulnak magashegységekben is. Többségük a fák lombkoronájában él, az ágakon csúszkálnak-mászkálnak. Nyakuk és lábaik rövidek, tollazatuk élénk színű, leggyakrabban zöld színű. Méretük nagyon változatos, a legkisebbek 9 centiméter körüliek, de a legnagyobb akár egy méter is lehet!

 

Kizárólag növényevők, táplálékuk főként gyümölcs és zöldség. Házikedvencként tartva szükségük van szépiára, melyből a kálciumot nyerik, és csőrüket is ezzel koptatják.

Feltűnő megjelenésük miatt sokan vágynak papagájra. De tudnod kell, hogy e különleges szépségű állat nem dísztárgy! Nagyon sok törődésre van szükségük, és igazi egyéniségek! Tudnak örülni, lehetnek szomorúak, és olykor bizony meg is sértődnek, ha nem megfelelően bánnak velük.

 

A papagájok társas lények, ezt szem előtt kell tartani, ha díszállatként szeretnénk tartani őket!

 

Tudtad? A világ egyik legnagyobb és legritkább, repülésképtelen papagája az Új-Zélandon őshonos kakapó.

 
Ha szeretnétek tesztelni a tudásotokat, játsszatok velünk!
https://wordwall.net/play/15982/934/288

Címkék

Megosztás

Facebook
Twitter
Email
Nyomtatás

Kapcsolódó tartalmak

Hasonló tartalmak