Skip to content

Teendők utazás előtt – ha viszem magammal – Utazás társállattal 2. rész

A felelős állattartás része, hogy távollétünk alatt is gondoskodnunk kell az ellátásukról. Az előző héten az úgynevezett állatpanziók lehetőségét ismerhettétek meg.

Ma már egyre megszokottabb, hogy házi kedvenceink nyaralni is elkísérnek minket. De mire is kell figyelnünk, ha úgy döntünk, hogy az állatunkkkal utazunk?

A legfontosabb teendők, ha házi kedvenceinket szeretnénk magunkkal vinni egy külföldi utazásra:

Előzetes tájékozódás

– A szükséges oltások beadása

– A szükséges igazolások beszerzése

– A megfelelő felszerelés beszerzése

Az Európai Unió tagállamaiba történő beutazás általános, egységes feltételei:

a.) Mikrochipes megjelölés (ISO 11784, illetve 11785) vagy tisztán, egyértelműen olvasható tetoválás (2011. július 03. napjáig)

b.) Az egységes európai állatútlevél megléte

c.) Érvényes veszettség elleni védőoltás, a származási tagország nemzeti szabályozásának megfelelően igazolt érvényességi idő feltüntetésével

Az utazás előtt mindig tájékozódjatok az adott országban érvényes feltételekről! Ezeken az általános előírásokon kívül szigorúbb szabályozást is bevezethetnek az európai uniós tagállamok.

Nem európai uniós tagállam esetében pedig mindenképpen szükséges az adott célország beutazási feltételeiről tájékozódni!

A biztonság kedvéért annak is járjatok utána, hogy baj esetén hol és hogyan tudtok állatorvoshoz fordulni! Ha tavasszal vagy nyáron utaztok, arról is gondoskodjatok, hogy kedvenceteknek ne legyen túlságosan melege, a hőguta életveszélyes is lehet.

Megosztás

Facebook
Twitter
Email
Nyomtatás

Kapcsolódó tartalmak

Hasonló tartalmak