Skip to content

Mire figyelj, ha kirándulsz vele? – Utazás társállattal 10. rész

Amikor kedvencünkkel kirándulunk, a kellemes kikapcsolódás során is fontos, hogy biztonságban legyünk. Ehhez be kell tartanunk néhány alapvető óvintézkedést.

Mi a teendő kirándulás előtt?

Indulás előtt nézzünk utána, hogy biztonságos-e a helyszín kisállatunk számára! Tájékozódjunk arról, hogy mire kell különösen odafigyelnünk! Például van-e a közelben forgalmas út, vagy élnek-e ott vadállatok. Nézzünk utána, hogy hol van a legközelebbi állatorvos, akihez esetleges vészhelyzet esetén fordulhatunk! Védjük kiskedvencünket a külső és belső élősködőktől!

Utazás alatt:

Ügyeljünk arra, hogy a kisállatunk biztonságban utazzon – javasoljuk a szállítódobozt vagy biztonsági övet. Ha meleg időben utazunk autóval, ügyeljünk a megfelelő légmozgásra vagy klímára. A hőguta végzetes lehet a kisállat számára!

Mindig legyen nálunk friss víz! Nem tudhatjuk, hogy a kirándulás alatt lesz-e lehetőségünk vízhez jutni, de akár hosszú dugóba is kerülhetünk – ettől függetlenül meg kell itatnunk kedvencünket. Mindenre legyünk felkészülve.

Utazás alatt álljunk meg rendszeresen, és mozgassuk meg az állatot.

A kirándulás alatt:

Amikor csak lehet, legyen a kiskedvencünkön nyakörv/hám és póráz!

Tartsuk magunknál az oltási könyvet!

Kirándulás után:

Alaposan vizsgáljuk át kedvencünk szőrét és bőrét – főként, ha erdőben voltunk! Ha kullancsot találunk benne, minél előbb távolítsuk el!

Címkék

Megosztás

Facebook
Twitter
Email
Nyomtatás

Kapcsolódó tartalmak

Hasonló tartalmak