Skip to content

Ne kopogj az ablakon, nem azért van ott! – Állatkerti etikett 4. rész

Ha állatkertbe megyünk, fontos, hogy viselkedésünkkel ne zavarjuk a lakóit. A szabályok betartásával a látogatás nyugodt és kellemes élmény lesz – nekünk is, de főként az állatoknak. Soha ne felejtsük el, hogy az állatok nem a saját, természetes környezetükben élnek ott, ezért törekedjünk arra, hogy óvjuk őket minden kellemetlenségtől.

Sajnos nagyon gyakori jelenség, hogy a látogatók kopognak az ablakon, és ezzel szeretnék magukra felhívni az állat figyelmét. Talán nem is tudják, hogy mekkora kellemetlenséget okoznak az üveg másik oldalán élőknek. Fontos tudnunk, hogy az ablak nemcsak azért van ott, hogy láthassuk az állatokat, hanem az emberek, illetve az állatok biztonságáért is. Szerencsések vagyunk, hogy az ablaknak köszönhetően élőben is láthatjuk az egyes fajokat, és megfigyelhetjük a viselkedésüket. De ne felejtsük el, hogy ami nekünk egy kellemes kirándulás helyszíne, az számukra egy nem természetes élettér.

NE kopogjunk az ablakon, nem azért van ott❗️ A kopogással megijeszthetjük vagy felhergelhetjük az állatokat, és akár egymás ellen is fordulhatnak, vagy az üvegnek is támadhatnak. Ezzel nagy kárt okozhatnak egymásban is, de saját magukban is. Emlékezzünk arra, hogy az állatok nem értik, hogy miért vannak abban a környezetben, és hogy az emberek nem bántani akarják őket. Tartsuk tiszteletben őket, és csak messziről és csendben csodáljuk őket.

Címkék

Megosztás

Facebook
Twitter
Email
Nyomtatás

Kapcsolódó tartalmak

Hasonló tartalmak