Skip to content

Állatbarát Általános Iskola – Kispesti Kós Károly Általános Iskola

Mit jelent az intézmény számára az Állatbarát cím?

Tanulóinkat egy határozott érték mentén kívánjuk nevelni, ami magába foglalja a tudatos környezetvédelmet, a felelős állattartást, állat- és növényvédelmi elkötelezettséget, az újrahasznosítás gyakorlatát, a fenntarthatóság és a zöld gondolkodás alapelveit. Az “Állatbarát” cím tovább szélesíti elkötelezettségi tevékenységünket, amire majd a pedagógiai programunkban új és újabb (iskolai és iskolán kívüli) lehetőségeket keresünk.

Miben változott az intézmény hozzáállása az állatvédelemhez a pályázat segítségével?

Hajlamosak vagyunk elfogadni, természetesnek venni a minden napi élet egyes területének történéseit. Pedig az élet minden szegmense, a minket körülvevő világ minden történése, szereplője csodálatos képességet hordoz. Hatalmas erő van a fák újjáéledésében tavaszkor, a  költöző madarak kitartásának és tájékozódási képességüknek tavaszi visszatértükkor, az aprócska mag életösztönének az elültetésekor, az állatok ránk gyakorolt pozitív pszichológiai hatásában, mind-mind példaértékű az ember számára, ha megvan az a képességünk, hogy ezt észrevegyük. A pályázat erre az attitűdre irányította a figyelmet és azt erősítette meg bennünk, hogy a természetesnek vélt dolgokat észre kell vennünk és vettetnünk, azt adománynak kell tekinteni. Feladatunk, hogy még tudatosabban törekedjünk ezen elkötelezettségünk érvényesítésében.

Szeretnének-e még fejlődni állatvédelem területén?

Természetesen igen. Szeretnénk tanulóink figyelmét még inkább az állatvédelem felé irányítani. Olyan aktív környezettudatos attitűdöt kialakítani bennük, ami megfelelő érzelmi hozzáállást és magatartást aktivizál a természet megóvására, az élőlényekkel való felelősségteljes törődésre. Ez az iskola pedagógusai részéről is innovatív, kreatív gondolkodást igényel. Igyekszünk ennek a továbbiakban is eleget tenni.

Lázár Erzsébet, tanító és Zuborné Sallai Márta, intézményvezető

Megosztás

Facebook
Twitter
Email
Nyomtatás

Kapcsolódó tartalmak

Hasonló tartalmak