Skip to content

Állatbarát Óvoda – Dévaványai Általános Művelődési Központ és Bölcsőde

Mit jelent az intézmény számára az Állatbarát cím?”

Intézményünket, fenntartónkat és a hozzánk járó gyermekek szüleit büszkeséggel tölti el, hogy elnyertük az Állatbarát címet, hiszen ez méltó elismerése mindennapi munkánknak és kitűnően fémjelzi intézményünk elhivatottságát az állat-, és környezetvédelem felé. Ez egy nagyon fontos megerősítés számunkra, hogy a továbbiakban is folytassuk a megkezdett munkát.

 

Miben változott az intézmény hozzáállása az állatvédelemhez a pályázat segítségével?

Korábbi elképzeléseink még nagyobb hangsúlyt kapnak, így folyamatosan bővítjük a lehetőségeket a gyermekek számára mind a szabadidős tevékenységek terén (pl.: állatorvosi látogatás virtuális örökbefogadás), illetve további eszközöket szerzünk be, amelyek az állatvédelem területére hatnak ki (pl.: fecske otthonok, madárodúk).

 

Szeretnének-e még fejlődni állatvédelem területén?

Mindenképpen szeretnénk még bővíteni az állatvédelem területén érintett kompetenciáinkat, további látogatásokat szervezni a közeli állatmenhelyre, illetve állatmenhelyről örökbefogadott állatokat fogadni intézményünkbe, ahol elmesélheti az örökbefogadó a tapasztalatait a gyermekeknek is.

Kapcsolatainkat tovább kívánjuk bővíteni a Körös-Maros Nemzeti Park Réhelyi központjával, gyarapítani szeretnénk az alkalmakat a kutyaterápiás kolléga látogatása tekintetében, illetve szeretnénk létrehozni az állatvédelemhez kapcsolódó tanösvényt is.

Bakó Bernadett, intézményvezető és Laskainé Kiss Alexandra, kulturális intézményegység-vezető

Megosztás

Facebook
Twitter
Email
Nyomtatás

Kapcsolódó tartalmak

Hasonló tartalmak