Skip to content

Állatbarát Általános Iskola – Paksi Deák Ferenc Általános Iskola

Mit jelent az intézmény számára az Állatbarát cím?

Örökös Ökoiskolaként megtisztelő számunkra, hogy az intézményünk egy újabb címmel lehetett gazdagabb. Oktató- nevelő munkákban meghatározó szerep jut a környezeti nevelésnek, ezen belül pedig az állatok szeretetére nevelésének. Nagyon örülünk, hogy az általunk vallott elveinkről a pályázat kapcsán számot tudtunk adni, és a cím elnyerésével a szülők, gyermekek felé is tudjuk közvetíteni, hogy iskolánk tényleg egy állatbarát oktatási intézmény.

Miben változott az intézmény hozzáállása az állatvédelemhez a pályázat segítségével?

A pályázat elkészítéséhez az anyagok gyűjtése egy óriási csapatmunka eredménye. A kollegák lelkesen keresték a fényképeket, videókat a már megtartott programokról és pozitívan álltak hozzá a megvalósítandó feladatokhoz. A programok tekintetében az intézmény vezetősége felől is csak segítő hozzáállást tapasztaltam. Minden kollega együttesen dolgozott azon, hogy elnyerjük a címet. Azokat a programokat, amelyeket a pályázat kapcsán kellett megvalósítani (Pl.: állatorvossal való találkozás, menhelyen látogatás, gyűjtés szervezése egy civil szervezetnek) a kollegák és a gyermekek nagyon várták és aktívan vettek részt benne. Az Öko munkacsoportunk azon fog dolgozni a következő tanévben, hogy az állatvédelem témában minél több újabb programot építsünk bele a tanév rendjébe.

Szeretnének-e még fejlődni állatvédelem területén?

Én úgy gondolom a fejlődés nem állhat meg. A pályázat kapcsán számos olyan programot próbált ki intézményünk, amely elnyerte diákjaink tetszését, és a jövőben is szeretnék újra megtartani. Egy példát már most tudok is erre említeni: a pályázat kapcsán elhívtunk egy állatorvost iskolánkba, aki saját kutyáját elhozva, interaktív módon bemutatta a szakmáját és beszélt a gyermekeknek a felelős állattartásról. Ez annyira tetszett a diákjainknak, hogy a gyermekek hete (május 23-27) rendezvény keretein belül ismét vendége lesz az iskolánknak a doktornő.

Szél-Sipos Andrea, pedagógus

Megosztás

Facebook
Twitter
Email
Nyomtatás

Kapcsolódó tartalmak

Hasonló tartalmak