Skip to content

Állatbarát Általános Iskola – Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Gyakorló Általános Iskola, AMI és Gyakorlóóvoda

Mit jelent az intézmény számára az Állatbarát cím?

Intézményünk számára fontos volt ez a cím. A korábbi években már csatlakoztunk hasonló törekvésekhez, így iskolánk Madárbarát iskola címmel is rendelkezik. Az állatok védelme és a tudatos állattartás pedagógiai munkánkban is megjelenik, így fontosnak tartottuk az intézményben ezen cím birtoklását is.

Miben változott az intézmény hozzáállása az állatvédelemhez a pályázat segítségével?

Intézményi környezetünk fejlesztésében is jelentős szerepet kapott az állatvédelem, hiszen a már meglévő eszközök mellett a pályázat során új eszközökre is beruháztunk, melyekkel fejlesztettük környezetünket is. Az állatvédelemhez való hozzáállás a kollégák munkájában is megjelent, sokkal tudatosabban beszéltek a témáról oktató-nevelő munkájuk során, melyet be is építettek a mindennapi pedagógiai tevékenységbe. Emellett tanórán kívüli munkák során is nagyobb hangsúlyt kapott az állatvédelem témája.

 

Szeretnének-e még fejlődni állatvédelem területén?

Célunk a továbbiakban a már meglévő ismeretek fenntartása, azok továbbfejlesztése. A későbbiekben szeretnénk Ökoiskola címre is pályázni. Úgy gondoljuk, hogy ezáltal még nagyobb hangsúlyt fektethetünk a környezettudatosságra, valamint az állatvédelemre is.

Nedermann Beáta

Megosztás

Facebook
Twitter
Email
Nyomtatás

Kapcsolódó tartalmak

Hasonló tartalmak