Skip to content

Állatbarát Óvoda – Esztergomi Angyalkert Óvoda

Mit jelent az intézmény számára az Állatbarát cím?

Szemléletmód alakítását a felelős állattartással kapcsolatban. Elkötelezettséget az állatvédelem fontosságával, s annak mind a gyerekek, mind a szülők körében való hangsúlyozása. Példamutatás a gyerekek felé. Állatbarát intézményként sokat tudunk tenni az állatvédelemért azzal, hogy megtanítjuk a gyerekeket az állatok megóvására, felelős állatgondozóvá, állattartóvá nevelhetjük őket és intézményünkben kreatív programokkal segíteni tudjuk mindezek elsajátítását.

Miben változott az intézmény hozzáállása az állatvédelemhez a pályázat segítségével?

A pályázat kérdései feltárták azokat a területeket, lehetőségeket, előttünk álló feladatokat, ahol a gyermekek bevonásával tovább léphetünk. Empatikusabbá, érzékenyebbé váltunk az állatvédelemmel kapcsolatban. (elhagyott kiscicák elhelyezése, fészekből kiesett fiókák elhelyezése, megpihent postagalamb itatása, etetése, udvarra tévedt sikló természetes környezetébe való visszahelyezése …)

Szeretnének-e még fejlődni állatvédelem területén?

Igen, természetesen. A megtisztelő cím elnyerése arra sarkall bennünket, hogy minden lehetőséget megragadjunk. Keressük, tervezzük a gyermekek érzékenyítésének lehetőségét.

Szorosabb kapcsolat ápolása a helyi állatvédő egyesületekkel, rendszeres adománygyűjtés számukra a szülők és a gyermekek bevonásával.

Radnóti Erika, óvodavezető

Megosztás

Facebook
Twitter
Email
Nyomtatás

Kapcsolódó tartalmak

Hasonló tartalmak