Skip to content

Szeretnék egy kisállatot! – 10. rész

Mit kell beszerezünk, ha kutyát vagy macskát szeretnénk? 🐾

🐶🐱Ha hazaviszünk és befogadunk az életünkbe egy kiskutyát vagy kiscicát, fontos, hogy már előre rendesen felkészüljünk a jövevény érkezésére.

– Mielőtt elhozzuk a kisállatot, ügyeljünk arra, hogy minden értékes tárgyat pakoljunk el. Ami a kisállatra veszélyt jelenthet, pl. kábelek, hegyes tárgyak, tegyük el biztonságos helyre, ahol nem tud hozzáférni ❗️

– A kanapékat és bútorokat takarjuk le, mert a kiskutyák és kiscicák szeretnek rágni és karistolni hegyes fogukkal, illetve karmukkal.

– Ha nem szeretnéd, hogy a kisállatod bizonyos helyiségekbe bemenjen, érdemes venni egy kiskaput. Ezzel biztonságban tudhatod a kiskutyát, mert tudod, hogy melyik helyiségben tartózkodik, főleg ha egyedül marad otthon.

– Gondoskodjunk arról, hogy van a közelünkben egy állatorvos, akit a kötelező oltások, illetve a mikrochip miatt felkereshetünk, illetve ahol sürgős esetben el tudják őt látni. 🚑

Az alábbi lista segítsegetekre lehet abban, hogy mivel készüljetek egy kiskutya vagy kiscica fogadására:

– Tálak – külön a víznek és a tápnak. Az állat mindig legyen hozzáférése friss vízhez❗️

– Eledel – kérdezzük meg a tenyésztőt, hogy Ők mivel etetik őket, vagy kell-e speciális diétát tartani.

– Jutalomfalatok – a tanulásban és kiképzésben sokat segítenek a jutalomfalatok.

– Nyakörv és póráz – az állat méretétől függ, de több különböző méretű nyakörvet és pórázt érdemes beszerezni, mivel gyorsan nőnek.

– Fekhely – a fekhelye legyen kényelmes, fontos, hogy érezze magát biztonságban.

– Szállítódoboz, illetve ketrec otthonra – ezek az autózás vagy egyéb utazás során segítenek, és a ketrec otthon a kedvenc fekhelyévé is válhat.

– Pelenka – az első hetekben amíg a kiskutya vagy kiscica megszokja az új otthonát, és nem teljesen szobatiszta, előfordulnak majd balesetek.

– Játékok és/vagy kiscicáknak kaparók – fontos, hogy kiskedvencünket lefoglaljuk, ez a fejlesztésükben is segít.

– Fésű, sampon, higiénia – rendszeresen fésüljük meg a kisállatunkat, hogy egészséges maradjon, és a szőre és ne csomósodjon össze. Fésülés közben át is lehet vizsgálni, hogy nincs-e benne kullancs vagy egyéb élősködő.

– Kiscicák esetében fontos az alom és alomtálca.

– Állatbarát fertőtlenítőszerek – a szobatisztaság eléréséig segítenek a balesetek esetén.

– Külső és belső élősködők elleni védekezés.

– Az első oltásnál a kisállatod kap egy oltási könyvet. Fontos, hogy ezt őrizzük meg, ugyanis ebben tudjuk mi is és állatorvosunk is követni, hogy milyen védőoltásokra van szüksége az adott látogatás során.

Megosztás

Facebook
Twitter
Email
Nyomtatás

Kapcsolódó tartalmak

Hasonló tartalmak