Skip to content

Állatbarát Általános Iskola – Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium, Szabó Lőrinc Tagintézmény

Az „Állatbarát Iskola” cím egy nagyon rangos elismerés számunkra. Nagy büszkeséggel tölt el bennünket: iskolai dolgozókat, a tanulóinkat, és a szülőket egyaránt, hogy elnyerhettük ezt a kiemelkedő rangot, megyénkben egyedüli intézményként. Örökös ökoiskolaként a kitűzött célunk megvalósulni látszik, hogy tanítványainkat környezettudatosságra, a természet szeretetére és védelmére neveljük.

A Nyíregyházi Állatpark szakmai támogatását élvezve országosan egyedülálló terápiás állatsimogatónk -20 milliós beruházása- tovább bővült a pályázat beadása óta, 8 kiskecskével és 8 nyuszival gyarapodott az állatok létszáma, ami tanulóink számára is hatalmas öröm.

Intézményünk hozzáállása a cím elnyerése óta még fokozódott az állatvédelem iránt. Tanulóinkkal megismertettük az elnyert cím hátterét, hogy miért kaptuk, és lelkesedésük még nagyobb lett.

Újabb madárodúkat, bogárhoteleket, műfecskefészkeket tervezünk készíteni a következő tanévben. Nyáron az iskolai táboroztatások alatt is különös figyelmet fordítunk a madarak itatására, a kóbor állatok megsegítésére. Iskolakertünkbe méhbarát növények ültettünk.

 A Budakeszi Vadaspark által megnyert túra-hátizsákkal erdei iskolai kirándulásokat hajtottunk végre. A különböző technikai eszközökkel, mint pl. a telefonra szerelhető mikroszkóp, nagyítópoharak…stb., tanulóink felfedezhetik a környezetünk csodáit.

8 kiskecskével és 8 nyuszival gyarapodott, ami tanulóink számára is hatalmas öröm.

Fejlődni ezután is szeretnénk. Az eddigi programjaink fenntartása mellett a Vadászati Kamarával felvettük a kapcsolatot, így a következő évtől a felső tagozatos diákjaink rendszeresen járnak majd vadászati foglalkozásokra is.

Állatsimogatónk, iskolakertünk, az erdészeti, vadászati foglalkozások, az erdei túráink mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy tanulóinkból környezetszerető, természetvédő, fenntartható életmódot folytató felnőttek lehessenek.

Rusznyák László, intézményvezető, Molnárné Boczkó Erika, Szűcsné Nagy Andrea

Megosztás

Facebook
Twitter
Email
Nyomtatás

Kapcsolódó tartalmak

Hasonló tartalmak