Skip to content

Állatbarát Óvoda – Szigligeti Utcai és Kazinczy-lakótelepi Óvoda

Mit jelent az intézmény számára az Állatbarát cím?

A Szigligeti Utcai Óvodában kiemelt feladatnak tartjuk a gyerekek környezettudatos személyiséggé formálását. Tapasztalataink szerint, csak a megfelelő időben elkezdett környezeti nevelés által válhat a gyerekekből környezeti problémákra odafigyelő felnőtt. A környezet megismerésére, megszerettetésére és védelmére nevelés hosszú folyamat, hiszen már óvodáskorban megtanulhatják szeretni, védeni a fákat, bokrokat, állatokat.
Óvodánk 2019 évben elnyerte a „Madárbarát Óvoda” címet, 2021-ben a „Zöld Óvoda” címet, melynek fenntartására tett törekvéseinkkel formáljuk az óvoda látogatóink szemléletét. Az Állatbarát Óvoda 2022 cím elnyerése visszaigazolása eddigi munkánknak.

Miben változott az intézmény hozzáállása az állatvédelemhez a pályázat segítségével?

Továbbra is szeretnénk fenntartani jelenlegi hagyományainkat, törekvéseinket. Hozzáállásunk nem változott, mindig a zöld szemléletet tartjuk szem előtt, igyekszünk megfelelni az ismert kritériumrendszernek, hosszú távú célunk az örökös zöld óvoda cím elnyerése.

Szeretnének-e még fejlődni állatvédelem területén?

Lehetőségeink szerint szeretnénk még több személyes tapasztalattal bővíteni a gyermekek ismereteit az állatvilággal/állatvédelemmel kapcsolatban.

Királyné Egri Mónika, óvodavezető

Megosztás

Facebook
Twitter
Email
Nyomtatás

Kapcsolódó tartalmak

Hasonló tartalmak