Skip to content

A jogszabályokról gyerekeknek – 18. rész

„Tilos a) kistestű ebet 10 m²-nél, közepes testű ebet 15 m²-nél, nagytestű ebet 20 m²-nél kisebb területen tartósan, c) gerinces állatot kör alapú kalitkában vagy gömb alakú akváriumban, d) gerinces állat kifejlett egyedét 30 liternél kisebb űrtartalmú térben tartani.”

A fentiek értelmében mindig, minden körülmények között olyan tartási környezetet szükséges biztosítanunk a háziállatoknak, amely az egészséges környezeti feltételeket biztosítja. Sajnos még ma is sokan tartják bezárva kutyájukat, de a jogszabály az ő érdekeiket is védi. Kistestű kutyát 10 m²-nél, közepes testű kutyát 15 m²-nél, míg nagytestű kutyát 20 m²-nél kisebb területen tilos huzamosabb ideig tartani, magára hagyni.

A gerinces állatok védelmében a jogszabály azt is tiltja, hogy kör alakú kalitkában, gömb alakú akváriumban vagy kifejlett példánynál 30 liternél kisebb űrtartalmú akváriumban tarsunk halat vagy madarat. A rajzfilmekben, mesekönyvekben, sőt, filmekben is gyakran feltűnő gömb alakú akvárium tehát nemcsak teljesen alkalmatlan a hal életterének, de jogszabály is tiltja, hogy kisállatunkat ilyen körülmények között tartsuk. Mielőtt társállatot veszel magadhoz, mindig tájékozódj arról, mire van szüksége a boldog élethez!

Megosztás

Facebook
Twitter
Email
Nyomtatás

Kapcsolódó tartalmak

Hasonló tartalmak