Skip to content

Mit tegyél, ha sérült állatot látsz? – egzotikus állatok

Az egzotikus állatokat is érheti sérülés, illetve sajnos előfordulhat, hogy – az állatvédelmi jogszabályolban is tiltott módon – kiteszik őket az utcára, és a segítségedre szorulnak. Nem ritka a kidobott tengerimalac vagy a parkban elengedett törpenyúl. Őket biztonságosan meg lehet közelíteni. De fontos megjegyezni, hogy nem minden segítségre szoruló állatot ajánlatos saját magunk befogni. Találkozhatsz olyan fajjal, amelyiknél érdemes megvárni a hozzáértők közreműködését.

Egzotikus állatok sérülése esetén mindenképpen olyan szakembereket keressünk fel, akik értenek hozzájuk, rendelkeznek szakállatorvosi vizsgával vagy egzotikus állatok mentésével foglalkoznak. Ilyen például a Tüskevár Vad és Egzotikus Állatvédő Alapítvány. Ha esetleg találtok egy sérült nyestet, ne nyúljatok hozzá szabad kézzel! Szóljatok a Tüskevár Alapítványnak, akik szakszerű segítséget tudnak nyújtani az állatnak.

Más egzotikus állatfajokra is specializálódtak különböző állatvédő egyesületek, alapítványok. Ha sérült vagy kidobott állattal találkozol, érdemes őket felkeresni. A megfelelő szervezetnél abban is tudnak tanácsot adni, hogy mit kell tenned az állattal, míg a szakember megérkezik. Nem minden esetben megfelelő az a megoldás, ha hozzányúltok.

Megosztás

Facebook
Twitter
Email
Nyomtatás

Kapcsolódó tartalmak

Hasonló tartalmak